Dresler | דרסלר – גנרטורים מושתקים וגנרטורים סולאריים מהיבואן

אנו ב- Dresler  פתרונות אנרגיה – מתמחים בתחום הגנרטורים, הן גנרטורים מושתקים, הן גנרטורים סולאריים והן גנרטורים תלת פאזי , ומביאים לכם את הכלים הטובים ביותר, במחירים המשתלמים בישראל.

פנו אלינו ב- 072-216-9003

בחיפוש אחר גנרטור, תיתקלו בדגמים של גנרטור רגיל ובגנרטור אינוורטר. הבחירה בין השניים עלולה להיות מאתגרת, משום שתיאלצו להתפשר על כמה תכונות כך או כך. כאן, נשווה בין השניים כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.

מה זה גנרטור רגיל ?

גנרטור חשמלי או דינמו הוא מכונה שממירה אנרגיה מכנית לחשמל. זה חיוני, בייחוד בעת הפסקת חשמל. החשמל שנוצר יכול לשמש למטרות מסחריות, ביתיות או תעשייתיות, בהתאם ליכולת תפוקת הכוח של הגנרטור.

כיצד גנרטור רגיל פועל?

גנרטורים רגילים מתבססים על השראה אלקטרומגנטית (Electromagnetic Induction), אותה גילה מייקל פאראדיי. כך, השם המלא הוא חוק פאראדיי להשראה אלקטרומגנטית.
החוק קובע שכאשר מוליך חשמלי נחשף לשדה מגנטי משתנה, הזרם מושרה. כאשר המוליך נע בשדה המגנטי, יש הבדל במתח בין קצוות המוליך, מה שמוביל לייצור חשמל.

סוגי גנרטורים רגילים

ישנם שני סוגים עיקריים של גנרטורים חשמליים: גנרטורים AC (זרם חילופין) ו-DC (זרם ישר).

גנרטורים AC
כשמם כן הם, מדובר במכשירים הממירים אנרגיה מכנית לזרם חילופין (AC). אנרגיה מכנית נוצרת באמצעות בעירה, טורבינות קיטור ועוד.
כמו גנרטור רגיל, הוא משתמש בחוק פאראדיי להשראה אלקטרומגנטית.

גנרטורים AC מורכבים מהרכיבים הבאים:
• שדה: אלה הסלילים המקבלים מתח מהמקור כדי לייצר שטף מגנטי.
• רוטור: הרכיב המסתובב של הגנרטור.
• המניע העיקרי: מכשיר מכני חיצוני המסובב את הרוטור. למשל, בעירת מנוע.
• עוגן: הרכיב שמייצר מתח.

גנרטורים AC קלים לשימוש משום שהם קטנים יותר מגנרטורים DC. בנוסף, תוכלו להשתמש בשנאי Step-up ו-Step-Down כדי להגדיל ולהקטין את רמות המתח החשמלי בהתאמה.

 

גנרטורים DC

גנרטורים DC ממירים אנרגיה חשמלית של זרם ישר לאנרגיה מכנית. ישנם שלושה סוגים של גנרטורים DC: מוזן עצמית (Self-Excited), מוזן בנפרד (Separately-Excited) ומגנט קבוע (Permanent-Magnet).

עם גנרטורים מוזנים עצמית, הזרם מסופק לפיתול השדה. קיימים שני סוגי גנרטורים מוזנים עצמית: Series Wound ו-Shunt-Wound.
מקור זרם ישר נפרד מפעיל גנרטורים מוזנים בנפרד כאשר אין פיתולי שדה ליד הקטבים בגנרטור מגנט קבוע.

בשונה מגנרטורים AC, גנרטורים DC משמשים להפעלת מכונות מסחריות ותעשייתיות. הם בנויים בצורה פשוטה ומפחיתים תנודות חשמליות, מה שמאפשר להם לספק חשמל לאורך זמן.

מה זה גנרטור משותק אינוורטר?

גנרטור מושתק אינוורטר הוא מכשיר נייד שמשתמש באלטרנטור אלקטרוני כדי לייצר חשמל. גנרטורים מושתקים מהסוג הזה נעזרים בטכנולוגיית אינוורטר כדי להמיר מתח AC ל-DC, ואז לחזור למתח AC יציב, עם תדר ומתח יציבים.

בשונה מגנרטורים רגילים, הם מייצרים חשמל נקי ויציב. לכן, הם אידיאליים לשימוש ביתי.

כיצד גנרטור מושתק אינוורטר פועל?

כך גנרטור מושתק אינוורטר פועל:
• המנוע פועל על ידי סיבוב האלטרנטור.
• כשהאלטרנטור מסתובב, הוא מייצר מתח AC מעוות או בלתי יציב.
• מתח ה-AC נשלח למעגל מיישר הממיר אותו למתח DC.
• מתח ה-DC מועבר לאינוורטר, שם הוא מומר למתח AC יציב.
• לבסוף, אתם יכולים לחבר את המכשירים שלכם לגנרטור.

 

מה זה גנרטור חשמלי סולארי עם אינוורטר ?

גנרטור סולארי עם אינוורטר הוא מכשיר שעושה שימוש בחשמל סולארי וממיר אותו לאנרגיה חשמלית.

הוא מורכב משלושה חלקים עיקריים: אינוורטר, סוללת חירום ולוחות סולאריים.

• לוחות סולאריים: לוחות סולאריים לוכדים את אור השמש, וממירים אותו לזרם ישר (DC). הם עשויים מתאים פוטו וולטאיים אשר יוצרים זרם חשמלי כאשר הם נחשפים לאור השמש. הם יכולים להיות מורכבים על הגנרטור או להתחבר אליו באמצעות כבלים.

• סוללה: סוללת החירום אוגרת עודפי חשמל שמייצרים הלוחות הסולאריים. העודפים מאוחסנים בצורה של חשמל DC, שניתן להשתמש בו כאשר אין אור שמש או בלילה.

• אינוורטר: האינוורטר ממיר את מתח ה-DC לחשמל AC. בזכות האינוורטר, מתקבל מתח AC יציב, נקי ורציף, אשר מהווה סטנדרט לרוב מכשירי החשמל הביתיים.

הבדלים עיקריים בין גנרטור מושתק אינוורטר לגנרטור רגיל:

ישנם הבדלים רבים בין שני הגנרטורים, ביניהם:

• מנגנון ההתנעה
גנרטורים מושתקים אינוורטר קלים להתנעה מכיוון שהם כוללים מנגנון התנעה אלקטרוני, כגון כפתור הפעלה. זה הופך אותם לאידיאליים למגוון משתמשים, מבוגרים וצעירים. מנגד, לגנרטורים רגילים יכול לקחת זמן להתניע. רובם כוללים מנגנון משיכה ידני הדורש מאמץ כדי להתניע את המנוע. חוץ מזה, עד שהם יתניעו יידרשו כמה וכמה ניסיונות.

• איכות פלט החשמל
כפי שראינו, גנרטורים מושתקים אינוורטרים מייצרים חשמל יציב ונקי, שהוא אידיאלי לרוב מכשירי החשמל הביתיים. מכיוון שהחשמל דומה לזה שמיוצר אצל חברות החשמל, ניתן להשתמש בו כדי להפעיל גם מכשירי חשמל רגישים.
למרבה הצער, גנרטורים רגילים מייצרים חשמל שהוא אינו יציב. החשמל הזה מכונה לעתים קרובות "מלוכלך" והוא כולל תנודות ועיוותים הרמוניים.

• יעילות הדלק
כמצופה, גנרטורים מושתקים מסוג אינוורטר חסכוניים יותר בדלק מאשר האפשרויות הרגילות. הם מתאימים את עצמם אוטומטית לדרישות העומס, כאשר הם פועלים בסל"ד נמוך יותר כאשר העומס נמוך ולהפך. גנרטורים רגילים לא מתאימים את עצמם לדרישות העומס. במקום זאת, הם פועלים במהירות קבועה ולכן גם צורכים יותר דלק. כמו כן, הם רועשים יותר מגנרטורים אינוורטר.

• ניידות
גנרטורים מושתקים אינוורטרים הם קלי משקל וקומפקטיים, מה שהופך אותם לאידיאליים לשימוש בחוץ. בנוסף, הם דורשים פחות מקום לאחסון מאשר גנרטורים רגילים. גנרטורים רגילים הם גם כבדים וגדולים יותר, לכן לא קל לשנע אותם.

• פעילות במקביל
גנרטורים מושתקים, בשונה מהגרסאות הרגילות, מאפשרים פעילות במקביל. המשמעות היא שניתן לחבר שתי יחידות תואמות כדי להגדיל את תפוקת החשמל. עם גנרטור רגיל, אי אפשר להגדיל את תפוקת החשמל.

היתרונות של גנרטור מושתק אינוורטר

אם כן, למה לבחור בגנרטור מושתק אינוורטר על פני גנרטור רגיל ? בואו נגלה.

• חשמל נקי יותר
גנרטור מושתק אינוורטר מייצר גלי סינוס טהורים, כלומר חשמל יציב ונקי. לכן, הוא אידיאלי למוצרי אלקטרוניקה רגישים כמו טלפונים ניידים. בנוסף, גנרטור אינוורטר מייצר פחות פחמן דו חמצני כך שהוא גם יותר ידידותי לסביבה מאשר גנרטור רגיל.

• נייד
משקלו של גנרטור מושתק אינוורטר קל יותר והוא נייד יותר מאשר גנרטור רגיל. לכן, הוא הבחירה המועדפת על חובבי הטבע למשל. בנוסף, הוא קל להתנעה, לנשיאה ולשימוש.

• יכולת פעילות במקביל
ניתן לחבר שתי יחידות תואמות כדי להכפיל את תפוקת החשמל. הגמישות הזו מעניקה עוד חשמל כשדרישות העומס גבוהות.

• חסכוני בדלק
בשונה מגנרטור רגיל, גנרטור מושתק אינוורטר מכוון את תפוקת החשמל בהתאם לדרישות העומס. אם הדרישה גבוהה, הסל"ד יעלה בהתאם ולהפך. כלומר, יישמר לכם דלק למצבים שבהם דרישות החשמל גבוהות יותר.

• פעולה שקטה
גנרטורים מושתקים מסוג אינוורטר פועלים יותר בשקט מאשר יחידות רגילות. חלקם אפילו כוללים עיצוב ייחודי שמפחית עוד יותר את פליטת הרעש. בדרך כלל, גנרטור רגיל מייצר רמות רעש של עד 60dBA, שזה מרעיש ומטריד במיוחד.

 

לפני שאתם בוחרים גנרטור, כדאי שתחשבו על ההיבטים הבאים.

• עוצמת רעש
אם אתם מתכוונים להשתמש בגנרטור בתוך הבית, קחו בחשבון את עוצמות הרעש של הגנרטור. כאמור, גנרטור אינוורטר הוא שקט יחסית לעומת גנרטור רגיל, כך שהוא האפשרות האידיאלית.

• מד דלק
מד דלק מאפשר לעקוב אחר צריכת הדלק כך שתוכלו למלא את הגנרטור מיד בעת הצורך. עם גנרטור שפועל על גז, זה מועיל במיוחד.

• סוג הדלק
גנרטורים פועלים על סוגי דלק שונים. גנרטור רגיל פועל על גז טבעי, פרופאן ובנזין, בעוד שגנרטור אינוורטר סולארי פועל על אנרגיה סולארית. אם אתם רוצים לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלכם, מומלץ ללכת על גנרטור סולארי.

• דרישות החשמל
כמו כן, תצטרכו לקחת בחשבון את כמות החשמל שתצטרכו כדי להפעיל את המכשירים שלכם. עם גנרטור נייד, תוכלו להפעיל מכשירים קטנים בעוד שיחידת סטנדביי תאפשר לכם להפעיל את כל הבית.

• תקציב
כצפוי, גנרטור רגיל הוא זול יותר מגנרטור אינוורטר. כמובן, תצטרכו לפענח את התקציב שיש לרשותכם כדי לרכוש את מה שאתם יכולים לעמוד בו.

• תכונות נוספות
בין התכונות הנוספות שתצטרכו לקחת בחשבון בתהליך קניית גנרטור – התנעה חשמלית, התנעה אוטומטית, כיבוי במצב של מחסור בשמן ושקעים מרובים.

 

מחשבות אחרונות

כפי שניתן לראות, גנרטור מושתק אינוורטר עדיף על פני גנרטור רגיל ככלל. הוא חסכוני בדלק, ידידותי לסביבה, קל לשימוש ונייד. כמו כן, הוא מפיק חשמל יציב, אידיאלי למכשירי חשמל ביתיים.
ואם אתם רוצים להפעיל את הבית שלכם בצורה בת קיימה – תוכלו לבחור בגנרטור אינוורטר סולארי. לצורך כך, מומלץ לבחור בגנרטור סולארי .

טופס השארת פרטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *